RIPESS Europa / XES - Memòria del congrés 2011

Xarxa d’Economia Solidària (XES), 2011

À télécharger : PDF (1,4 Mio)

Résumé :

Els passats dies 8, 9 i 10 de setembre de 2011, s’ha celebrat a Barcelona el Congrés Fundacional de la Xarxa Intercontinental de Promoció de l’Economia Social i Solidària: RIPESS Europa. El Congrés ha estat organitzat i acollit per la XES, Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya.

Aquest esdeveniment ha aplegat a la ciutat de Barcelona 136 representants de l’Economia Social i Solidària, procedents d’Alemanya, Àustria, Bèlgica, Catalunya, Espanya, Flandes, França, Hongria, Itàlia, Luxemburg, Països Baixos, Portugal, Romania i Suïssa, així com representants de xarxes europees del desenvolupament local, la integració social, el consum responsable, el desenvolupament rural, el comerç just, la recerca en l’economia social i solidària, el finançament ètic, etc.

A la cita també han estat convidades altres xarxes d’economia social i solidària de Colòmbia, Egipte, Marroc i Tunísia.

Lima 1997, Quebec 2001, Dakar 2005 i Luxemburg 2009, han estat les fites prèvies del procés constituent de RIPESS Intercontinental. Barcelona 2011 i la fundació de RIPESS Europa ha estat una ocasió per recordar el llarg camí de lluites i experiències que han marcat la història social i política europea. El Congrés Fundacional de RIPESS Europa ha estat també una ocasió per posar de relleu que davant la crisi actual, caracteritzada per la cobdícia, la competència i l’individualisme, s’aixequen els valors de la reciprocitat, la solidaritat i l’intercanvi igualitari.

En darrer terme, la creació de la Xarxa Europea és una ocasió per afirmar un futur en el que no volem seguir les petjades de l’actual model econòmic salvatge i en el que volem i podem construir un altre món.

Sources :

Sitio de la XES www.xes.cat