Erika Licón: “Els procesos d’aprenentatge de l’Economia Social i Solidària és donen en l’acció”

Articulo de El Critic, 13/05/2019

Jordi de Miguel, May 2019

Read the complete document on: www.elcritic.cat

Summary :

Objectiu: “Acostar moviments socials i iniciatives que comparteixin la voluntat de posar al centre de l’economia les persones i el medi ambient, i d’acabar amb l’economia basada en l’extracció, el creixement, la competitivitat i el mercat, i que lluitin per caminar cap a societats resilients i col·laboratives que construeixin i reforcin aliances i accions estratègiques a base de treballar juntes”. La primavera de 2020, Barcelona acollirà el primer Fòrum Mundial de les Economies Transformadores. Per preparar-ne el seu desenvolupament, els passats 5, 6 i 7 d’abril, desenes de representants d’organitzacions i projectes de l’economia alternativa de tot el món van trobar-se a la capital catalana. Una d’elles és la Campaña por un Currículum Global de la Economía Social y Solidaria, una iniciativa educativa transnacional que té per objectiu estendre els valors i aprenentatges de l’economia social i solidària en l’educació formal, no formal i informal, i en les pràctiques d’organitzacions i moviments socials.

Aprofitant la seva participació en la Trobada d’educació i finances ètiques, organitzada per FETS i la Fundació Fiare (amb la col·laboració d’Oikocredit Catalunya i Edualter, i el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament), vam conversar del projecte amb la mexicana Erika Licón, professora de la Universitat de Concordia (Montreal) i membre de la campanya en representació de la Xarxa Canadenca de Desenvolupament Econòmic Comunitari (CCEDNet).

Sources :

www.elcritic.cat/mes/diners-a-contrallum/erika-licon-els-procesos-daprenentatge-de-economia-social-i-solidaria-es-donen-en-accio-24560